''Een parktuin met prairie''

Over dit project

Prairietuin in Lathum

De klant wenste een makkelijke tuin zonder gazon, maar wel een park-idee. We kozen dan ook voor een prairietuin. In het ontwerp moest ook een schuur komen voor opslag en een afdak voor de containers. Dit zou een maatwerk schuur moeten worden want de kavel loopt scheef. Midden in de tuin is een cirkel gemaakt van kinderkoppen met een terrasgedeelte en groepen beplanting. Verder zijn de borders verdeeld over de rest van de tuin, zodat er tussendoor gewandeld kan worden. We hebben voor veel bomen gekozen, zodat je het idee krijgt in een park te wandelen. Wolken van laurier zijn aangebracht om groene elementen in de tuin te houden en deze verassend te maken.

Om het landelijk te maken is er tussen de lava en padvast bewust geen cortenstaalrand gezet. In samenspraak met de klant hebben we twee verschillende mengsels prairie uitgezocht. Deze zijn wel afzonderlijk per border geplant, niet gemixt.  Door het hoogteverschil van 60 cm in de tuin konden we mooie natuurlijke glooiingen maken. Dit geeft een speciaal effect.

Voordeel van een prairietuin: omdat je met lava werkt, komt er minder onkruid en de planten die erin staan, wortelen onder de lava, zodat de plant minder snel uitdroogt.

Samen starten aan uw project?

Neem dan contact met ons op. We zijn benieuwd hoe uw tuin eruitziet en kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Jan en Arnold Arends

Contact

1
Info
2
Voor- en Achternaam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Adres van de tuin *
Plaats *
Welke contactmethode heeft uw voorkeur?
Vul alle velden in
Ik wil graag contact hebben voor:
Mijn vraag gaat over:
Mijn Vraag:
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA van Google. Privacy policy | terms of services